Wat is KSA PLUS?

Onze naam - die nog maar een paar jaar jong is - is uiteraard in verschillende onderdeeltjes te splitsen, die elk hun eigen betekenis hebben.

Het eerste, meest oude en belangrijke deeltje, is de naam “KSA”. Dit staat voor Katholieke Studenten Actie, wat sommige onder jullie wellicht wel al wisten Het volgende stukje van onze naam mochten we zelf toevoegen. Na een hele lange zoektocht, kwamen we uiteindelijk uit op “KSA ? “ – uitgesproken als KSA Plus. Dit bijvoegsel is vooral belangrijk omdat het ons onderscheid van onze mannelijke tegenhanger, KSA Sint-Maarten. Maar waarom nu precies die keuze? Het idee om het vrouwenteken aan onze naam toe te voegen, was eerder een vanzelfsprekendheid, aangezien wij een vrouwelijke jeugdbeweging zijn. De keuze om dit vrouwenteken dan als “Plus” uit te spreken, komt voort uit volgende gedachtengang: daar wij jarenlang als VKSJ door het leven gegaan zijn en wij onze naam plots moesten veranderen, zijn wij als het ware toegevoegd geweest bij de “KSA-bende”.

Inschrijven?

Wij zijn een jeugdbeweging voor meisjes vanaf het eerste leerjaar. Kom op onze startdag gerust eens langs om te kijken hoe fantastisch het is om in een jeugdbeweging te zitten, als het je bevalt, kun je je inschrijven en ben je iedere vergadering welkom!

Wanneer spreken we af ?

Onze activiteiten gaan de zaterdagnamiddag door van 14u tot 17u. Probeer zeker op tijd te zijn, want zoveel plezier wil je geen minuut missen. Helaas is er wel niet iedere zaterdag vergadering aangezien de leidsters het vaak ook druk hebben met studeren of werken. De data van de vergadering vind je op de kalender hier op de site, maar ook in het boekje.

Waar spreken we af ?

Onze vergaderingen vinden plaats in de jeugdlokalen 'de 4link', Iepersestraat 52G. Hier verzamelen we telkens voor de activiteit. Maar we blijven niet altijd op het kot. De oudere leden gaan wel al eens keertje op stap om een dorps- of stadsspel te spelen, bezoeken de cinema of gaan op tocht. Wanneer er ergens anders afgesproken wordt, krijgen jullie een mail of brief en kun je dit zeker ook eens lezen op onze facebookpagina

Wat doen wij allemaal ?

Eigenlijk veel te veel om op te noemen!
De leiding probeert elke activiteit een origineel en supertof spel in elkaar te knutselen waarin zowel sport, activiteit, groepsspelen en denksport in voor komen!
In onze groep is vriendschap erg belangrijk. We leren er samen spelen, samen dingen beleven en delen.
Samen met leeftijdsgenoten ontdek je hoe gezellig het is om samen leuke spelletjes te spelen, samen te ravotten, te dansen, gek te doen.

Maar we hebben ook speciale activiteiten:

STARTDAG: De allereerste vergadering, hier leren nieuwe en oude leden elkaar kennen via toffe spelletjes en wordt ook de leiding voor het komende werkjaar bekend gemaakt!

OUDERSFEEST: Om de 2 jaar organiseren we dit samen met KSA SINT-MAARTEN. Hiervoor halen we onze coolste dansmoves boven of rakelen we wat andere talenten op.

ONTBIJT: In oktober is er ook het ontbijt. De leiding brengt je dan in pyjama ontbijt op bed … Niet te missen!

BLOEMETJESVERKOOP: Om ons kamp te helpen financieren verkopen we in de maand mei ook waterbegonia's tijdens onze bloemetjesverkoop. De ideale manier om uw tuin wat op te fleuren en de KSA te steunen!

SPAGHETTIAVOND: In november is er ook spaghetti-avond. We projecteren wat kampfoto's, dansen het kampdansje en genieten van een lekkere spaghetti.

SCHAATSEN OF ZWEMMEN: Elk jaar gaan we schaatsen of zwemmen met de hele KSA.

SLOTACTIVITEIT: Op het einde van het werkjaar organiseren we ook een slotactiviteit; soms een pretpark, een zwembad, de zee of een andere leuke activiteit.

KAMP: Het is de afsluiter van het werkjaar waar we naartoe leven. Met de hele groep beleven we een onvergetelijke tijd, ergens ver of wat minder ver van huis …

Als er een activiteit op komst is mag je zeker een briefje of een mailtje van ons verwachten!

Wat doe ik aan als ik naar de activiteit kom ?

Tijdens iedere activiteit moet je een T-shirt van KSA PLUS (of een t-shirt van de VKSJ) en een rood sjaaltje dragen! Indien je dit niet hebt kun je deze bestellen via de leiding. Je draagt beter geen mooie en dure kleren, maar trek speelkledij aan die zeker vuil mag worden. Daarnaast heb je ook enkele andere dingen die je kunt dragen …
Een KSA-trui en andere toffe KSA-spulletjes kun je kopen bij de uniformstand in het begin van het werkjaar.

Zijn er afspraken waar ik me aan moet houden ?

Inderdaad! Afspraken maken goede vrienden...
- Wees zeker op tijd in de vergadering, deze begint al om 14u dus wees zeker enkele minutjes vroeger!
- Je draagt altijd je uniform, dit is je sjaaltje en T-shirt!
- Niemand wordt uitgesloten of gepest!!
- Afval hoort thuis in de vuilnisbak.
- Tijdens het spel vraag je aan een leidster als je naar het toilet mag, na 16.00 hoeft dat niet meer.
- Je brengt geen snoep mee naar de activiteiten. Een koek of drankje mag wél.
- Doe wat de leiding vraagt.
- Speel mee met alle spelletjes.
- Als je een drankje koopt (cola/limonade voor € 0,50), zet je het lege flesje weer in de bak.
- Het kan altijd gebeuren dat je een beetje vroeger moet vertrekken naar huis, maar breng dan wel een briefje mee van je ouders.
- Als de leiding fluit of het kampliedje speelt, ga je in de formatie staan.
- Je komt niet in het leidingslokaal, behalve als de leiding je toestemming geeft.
- Blijf uit de lokalen van de ander jeugdbewegingen!

Hoe blijf ik op de hoogte van de activiteiten en nieuwtjes ?

Ten eerste is er 't Plussertje, dat is het boekje voor leden, leiding en sympathisanten van KSA PLUS Moorslede. Daarin vind je grappige verslagen van de voorbije activiteiten, leuke foto's, de kalender en alle nuttige info over de leiding.
Ten tweede zorg ik, als webmaster ervoor dat de site up-to-date is.
Als er iets belangrijks te doen is of als je iets niet mag vergeten, krijg je zeker een briefje in de bus of een e-mail in je inbox!
Natuurlijk staat de leiding ook altijd voor jullie klaar! Voor adressen, zie Groepen.
Voor al jullie vragen en opmerkingen kun je terecht bij ons!